Nohutlu Firik Pilavı

En son haber, duyuru ve kampanyalardan haberdar olun
  • Yemek Kategori
    Pilav
  • Hazırlık Süresi
    20 Dakika
  • Pişme Süresi
    35 Dakika
  • Porsiyon Miktarı
    6 Kişilik
yemek tarifi

Nohutlu Firik Pilavı Malzemeleri Nelerdir?

  • Bir su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı firik
  • Zeytinyağı – 1 çay bardağı
  • Et suyu (1 su bardağı)
  • Tuz
  • Karabiber

Nohutlu Firik Pilavı Nasıl Yapılır?

  • 1. Nohutu bir gün önceden soğuk suda ıslıyoruz.

  • 2. Nohut haşlanıp süzülür.

  • 3. Tencereye zeytin yağı koyulur. Bulgur, nohut ve firik eklenip 15 dakika kısık ateşte kavrulur.

  • 4. Bulgu kavrulurken. 2 buçuk su bardağı bir su bardağı et suyu konulup orta ateşte kayanamaya bırakılır.

  • 5. Kaynayan et suyumuzu malzemeleri kavurduğumuz tencereye ilave ediyoruz.

  • 6. tuz ve karabiber eklenip. Altı kısık şekilde 20 dakika pişen pilavımız hazır.

Gaziantep kendine has yemekleriyle ünlüdür. Bunlardan biri de lezzetiyle meşhur nohutlu firik pilavıdır. Bu yemeğin yapımında bu yemek için özel olarak üretilen buğday taneleri kullanılır. Gaziantep bölgesinde hazır yemek hizmeti sunan Asum Yemek'den özel gün ve davetleriniz için nohutlu firik pilavı siparişi verebilirisiniz.