Odun Ateşinde Kuru Fasulye

En son haber, duyuru ve kampanyalardan haberdar olun
  • Yemek Kategori
    Sulu Yemek
  • Hazırlık Süresi
    20 Dakika
  • Pişme Süresi
    20 Dakika
  • Porsiyon Miktarı
    6 Kişilik
yemek tarifi

Odun Ateşinde Kuru Fasulye Malzemeleri Nelerdir?

  • Kuru fasulye – 2 su bardağı
  • Kuzu kaburga – 350 gr
  • Kapya biber- 1 adet
  • Soğan – 1 orta boy
  • Zeytinyağı- yarım çay bardağı
  • Salça (biber) – 1 yemek kaşığı
  • Domates salçası – 3 yemek kaşığı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Odun Ateşinde Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

  • 1. Kuru fasulyeler bir gün önceden ayıklanıp yıkanıp, yetere kadar suyla ıslatılmaya bırakılır.

  • 2. Mangal kömürü veya odun mangalda yakılır, köz haline geldikten sonra bir gün önceden hazırladığımız kuru fasulye suyu değiştirilip tencereye konulur. Köz ateşte kaynamaya bırakılır.

  • 3. 3 dakika kaynadıktan sonra ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.

  • 4. Diğer taraftan tencere ateşin tekrar üzerine konulur. kasaptan aldığımız kaburgalar kuşbaşı şeklinde kırılıp tencereye bırakılır. 15 dakika köz ateşte kavrulur. Zeytinyağı eklenir. Soğanlar kuşbaşı doğranır. Soğanlar kavrulan ete eklenir. Soğanlar diriliğini kaybettikten sonra salça ilave edilip 10 dakika daha kavrulur. Pul biber eklenir. İki dakika sonra soğuk su 6-7 bardak eklenir ve kaynamaya bırakılır.

  • 5. Kaynadıktan sonra , haşlanmış fasulyeler ve kuşbaşı doğranan kapya eklenir. Tuz ilave edilir. Yarım saat közde kaynamaya bırakılır.

  • 6. 10 dakika dinlendikten sonra servise hazırdır.

Odun ateşinde pişen yemekler lezzet olarak daha üstündür. Herkesin severek yediği kuru fasulyenin lezzetine lezzet katmak için onu odun ateşinde pişirebilirsiniz. Gaziantep bölgesinde hazır yemek hizmeti sunan Asum Yemek'den özel gün ve davetleriniz için odun ateşinde kuru fasulye siparişi verebilirisiniz.