Parmak Kebabı

En son haber, duyuru ve kampanyalardan haberdar olun
  • Yemek Kategori
    Et Yemekleri
  • Hazırlık Süresi
    20 Dakika
  • Pişme Süresi
    35 Dakika
  • Porsiyon Miktarı
    6 Kişilik
yemek tarifi

Parmak Kebabı Malzemeleri Nelerdir?

  • Patlıcan (kemer) - 3 adet
  • Kuzu eti (kemiksiz) – 450 gr
  • Kuru soğan – 2 orta boy
  • Domates – 4 adet
  • Yeşil biber – 4 adet
  • Sarımsak – 1 baş
  • Sıvı yağ – 2 su bardağı (kızartmak için)
  • Zeytinyağı – yarım çay bardağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Parmak Kebabı Nasıl Yapılır?

  • 1. Etlerimizi kuş başı şeklinde doğruyoruz, doğrarken sinirlerini alıyoruz.

  • 2. Doğradıktan sonra tencereye koyup kısık ateşte suyunu çekiceye kadar kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz. Ara sıra karıştırıyoruz.

  • 3. 2 Soğan kuşbaşı doğranır, sarımsaklar ayıklanır

  • 4. 2 domates ve yeşil biber kuşbaşı doğranır

  • 5. Suyu çekilen ete yarım çay bardağı zeytin yağ eklenir. Sonra soğan sarımsak ve yeşil biber eklenip karıştırılır. 10 dakika kadar kavrulup, domates eklenir. Tuz karabiber ve pulbiber eklenir.

  • 6. Etler kısık ateşte 15 dakika pişirilmeye bırakılır.

  • 7. Etler pişerken partlıcanlarımızı pijamalı şekilde soyup parmak şeklinde doğruyoruz ve kızartıyoruz.

  • 8. Kızaran patlıcanlardan tepsinin kenarlarına diziyoruz ve pişen eti tepsinin ortasına döküyoruz.

  • 9. Üzeri için iki domates ve iki biber parmak şeklinde dığranıp patlıcanın üzerine dizilir.

  • 10. Önceden ısıtılan 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. 10 dakika dinlendikten sonra servise hazırdır.

Gaziantep patlıcan yemekleriyle ünlüdür. Bunlardan biri de lezzetiyle meşhur parmak kebabıdır. Parmak kebabı yapmak için kuzu eti ve mevsiminde toplanmış lezzetli patlıcanlar kullanılmalıdır. Gaziantep bölgesinde hazır yemek hizmeti sunan Asum Yemek'den özel gün ve davetleriniz için parmak kebabı siparişi verebilirisiniz.